KIZILBUĞDAY (SPELT) BUĞDAYI binlerce yıl önce hem Avrupa hem de Orta Doğu’daki eski medeniyetler tarafından yetiştirilen, genetiği korunmuş, buğday türlerindendir.
Son yılarda sağlıklı ve doğal beslenmenin popüler olmasıyla tekrardan üretimi hızla artmıştır.
– Yüksek Protein
– Sağlıklı, çözünebilir gluten içerir. Bu, doğada ilk halinde olduğu gibi değişmemiş gluten içerir. Hasta etmeyen gluten içerir.
– İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm gerekli amino asitler;
– Yüksek vitamin, Yüksek Lif, Antioksidan, Folik asit ve Demir, fosfor, magnezyum;
– Zengin Vitamin kaynağıdır.
– Spelt unu, sindirimi çok kolay ve bağırsak dostudur
– Harika bir lezzete sahiptir