Karabuğday, buğday familyasına ait bir bitki değildir.

yerli tohumlardan üretilmektedir.

Yabancı dildeki ismi ‘Greçka’dır’.

Greçka ya da karabuğday olarak adlandırılan bu bitki kuzukulağıgiller familyasından minik bir bitkidir.

Karabuğday’dan elde edilen taş değirmen unu hiçbir endüstriyel kimyasal ve katkı maddesi eklenmeden tam karabuğday unu şeklinde tüketicilerimize sunmaktayız.

Beyaz ekmek tüketmek yerine tam tahıllıların tüketilmesi insan sağlığı bakımından oldukça önemlidir.

  • Buğday, makarna, un ve bulgur gibi besin maddelerinde bulunan gluten, karabuğday’da yoktur.
  • Glutensizdir. Gluten, Çölyak hastalarının sindirmesi mümkün olmayan bir maddedir. Glutenli gıdalar tüketimi gaz, ishal, ağrı, şişkinlik ve kramp gibi bazı sindirim sorunlarına neden olabilmektedir. . Çölyak hastalarının dışında bazı kişilerde de gluten duyarlılığı görülebilmektedir ve bu kişiler sahip oldukları duyarlılıktan habersizdirler. Glutenli gıdaların beslenme programından çıkarılması durumunda da sağlıklarında olumlu düzelmeler görülmektedir.
  • Karabuğday lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır ve bağırsak sisteminin rahat çalışmasını sağlar. Bu besin açlık duygusunu bastırdığı için kilo vermede ve ideal kiloların muhafaza edilmesinde destek sağlamaktadır. Vücut yapısında oldukça önemli olan protein yönünden de zengin bir besin maddesidir. 100 gr kadar karabuğday’da 11 gr protein bulunmaktadır. Protein bakımından zengin diğer besinlere göre karabuğday’ın yağ oranı çok düşük seviyededir. 100 gr kadar karabuğday’da 1,6 gr yağ miktarı vardır ve bu yağın içeriğindeki linoleik yağ asidi başka tahıl cinslerine nazaran daha çoktur.
  • Pişmemiş 100 gram karabuğday 340 kaloridir. Pişirilmiş Hali ise 100 gramı 149 kaloridir.
  • Ayrıca buğday ve pirincin neredeyse 2 katı yüksek oranda Lysine ( lizin ) içerir. Lizin özellikle tekrarlayan uçukların önlenmesinde önemli bir esansiyel aminoasittir. Vücut tarafından üretilemez ve dışarıdan alınması gerekmektedir.
Ağırlık 1 kg