Siyah Nohut genetiği korunmuş bir çeşittir.
Ülkemizde ilk defa firmamız tarafından tarımsal üretimi yapılmıştır.
Siyah Nohut, Antioksidan Nohut olarak da bilinir.
Üstün besin değerleri ve müthiş lezzeti sayesinde, sofraların vazgeçilmezi olmaya başlamıştır.
Zengin Antioksidan içeriği ile beyaz nohutlardan tamamen farklıdır.
Yüksek protein, lif, demir, B grubu vitaminler, Potasyum, E, C ve K vitaminleri içerir.
İyi bir Omega-3, Omega-6 kaynağıdır.
Çok iyi bir enerji kaynağıdır.
Siyah nohut zengin mineral ve vitaminler sayesinde insan beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Kullanım alanları: Beyaz ya da bej renkli nohutların kullanıldığı her yemekte kullanılabilir. Daha fazla suda bekletip, biraz daha fazla pişirilmesi gerekiyor beyaz nohutlara göre.